RETNINGSLINJER FOR INFORMASJONSKAPSLER

Sist oppdatert: 14. desember 2020

Vår personvernerklæring forklarer hvilke personopplysninger vi samler inn om deg, og hvordan vi bruker, lagrer og deler dem, samt dine rettigheter knyttet til slik informasjon. I denne personvernerklæringen finner du mer informasjon om hvordan [behandlingsansvarlig] bruker informasjonskapsler og lignende teknologi, samt hvilke rettigheter du har.

Hvilken teknologi bruker vi?

I likhet med de fleste tjenester bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi på følgende måte:

•  Informasjonskapsler er små datafiler som lagres i nettleseren eller enheten din. De kan installeres av selskapet som driver nettsiden du besøker (disse kalles «førsteparts informasjonskapsler»), eller av andre selskaper («tredjeparts informasjonskapsler»). Vi samarbeider for eksempel med tredjeparts analyseleverandører som installerer informasjonskapsler når du besøker nettsidene våre. Dette hjelper oss å forstå hvordan du og andre bruker nettsidene våre, slik at vi kan forbedre dem.

•  Piksler er små bilder på en nettside eller i en e-post. Piksler samler inn informasjon om nettleseren eller enheten din og kan installere informasjonskapsler.

•  Lokal lagring gjør at data om nettleseren eller enheten din kan lagres lokalt på nettleseren eller enheten, og omfatter lokal HTML5-lagring og nettleserens hurtigbuffer.

•  SDK-er er kodeblokker fra samarbeidspartnere som kan være installert i mobilapplikasjonene våre. SDK-er hjelper oss å forstå hvordan du bruker mobilapplikasjonene våre, og samler inn informasjon om enheten og nettverket du bruker for å få tilgang til applikasjonene, blant annet reklameidentifikatoren som er knyttet til enheten din, og informasjon om hvordan du bruker applikasjonene.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi?

Vi og våre leverandører av annonse- og analysetjenester bruker informasjonskapsler som beskrevet over til å gjenkjenne deg når du bruker tjenestene våre, samt til å innhente informasjon som antall besøk, hvilke funksjoner eller sider som er populære, måling av en reklamekampanjes effektivitet og annen informasjon om søkeaktiviteten din. På den måten kan vi sørge for at tjenestene våre fungerer som de skal, forbedre tjenestene samt tilby og måle effekten av annonser. Formålene med vår og våre partneres bruk av informasjonskapsler og lignende teknologi kan generelt deles inn i følgende kategorier:

1.  Essensielle informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene er essensielle for at tjenestene våre skal fungere korrekt. Eksempler er informasjonskapsler som bidrar til at tjenestene våre fungerer som de skal, som husker innstillingene og preferansene dine, for eksempel språkinnstillinger, og som bidrar til å identifisere og forebygge sikkerhetsrisikoer. I tillegg bruker vi Google Tag Manager til å administrere noen av teknologiene vi installerer i tjenestene våre. Essensielle informasjonskapsler kan ikke deaktiveres i systemene våre. Du kan stille inn nettleseren eller enheten til å blokkere eller varsle deg om slike informasjonskapsler, men det vil føre til at enkelte deler av nettsiden ikke fungerer.

2.  Analyse- og ytelsesinformasjonskapsler: Eksempler er informasjonskapsler som samler inn informasjon om hvordan du bruker tjenestene våre og tilpasser innhold til deg. De teller blant annet besøk og trafikkilder, slik at vi kan forbedre tjenestene våre.

3.  Funksjonsinformasjonskapsler: Disse informasjonskapslene forbedrer funksjonaliteten på nettsiden og muliggjør personlig tilpasning. De kan installeres av oss eller av tredjepartsleverandører hvis vi har lagt til tjenester fra disse på sidene våre. Hvis du ikke godtar slike informasjonskapsler, kan det føre til at noen eller samtlige av disse tjenestene ikke fungerer som de skal.

4.  Informasjonskapsler på sosiale medier: Dette er informasjonskapsler som gjør at du kan dele innlegg på sosiale medier som Facebook og Twitter. De kan spore nettleseren din på tvers av nettsider og bygge en profil basert på interessene dine for å vise deg relevant innhold og annonsering i relevante sosiale nettverk. Hvis du ikke godtar slike informasjonskapsler, vil du kanskje ikke kunne bruke eller se disse delingsverktøyene.

5.  Markedsførings- og annonseinformasjonskapsler: Eksempler er informasjonskapsler som gjør annonser mer relevante og meningsfulle for dem som bruker tjenestene våre.

For å se en fullstendig liste over hvilke informasjonskapsler som benyttes i tjenestene våre, samt kategorier for disse, kan du klikke på «Administrer informasjonskapsler» øverst til høyre på hjemmesiden.

Dine valg

Du har følgende valg når det gjelder å kontrollere eller begrense hvordan vi og samarbeidspartnerne våre bruker informasjonskapsler og lignende teknologi til annonserings- og analyseformål:

•  Selv om de fleste nettlesere og enheter godtar informasjonskapsler som standard, kan du som regel slette eller deaktivere informasjonskapsler i innstillingene. Hvis du deaktiverer informasjonskapsler, kan det imidlertid føre til at noen av funksjonene på nettsiden vår ikke fungerer optimalt.

•  Hvis du vil ha informasjon om hvordan våre annonsepartnere tillater deg å blokkere annonser basert på din søkehistorikk, kan du gå inn på European Interactive Digital Advertising Alliance og vårt samtykkeverktøy for informasjonskapsler.

•  Bruk innstillingene i mobilenheten din til å kontrollere hvordan data om din bruk av applikasjoner benyttes til å vise deg målrettede annonser. På iOS-enheter kan du for eksempel aktivere innstillingen «Begrens annonsesporing», og på Android-enheter kan du aktivere innstillingen «Avvis annonsetilpasning» eller «Avvis interessebaserte annonser».

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål om hvordan vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologi, kan du kontakte oss på:

VIMN Nordic AB
Datavernansvarlig
DataPrivacyRights@viacom.com
Kungsbro Strand 31, 112 26 Stockholm, Sweden