RETNINGSLINJER FOR INFORMASJONSKAPSLER

IKRAFTTREDELSESDATO: 2018-05-31

Våre retningslinjer for personvern forklarer hva slags informasjon vi innhenter om deg, hvordan vi bruker, oppbevarer og deler den samt dine rettigheter og valg knyttet til denne informasjonen. Disse retningslinjene forklarer nærmere hvordan VIMN Nordic AB bruker informasjonskapsler og lignende teknologi samt dine valg.

 

Teknologien vi bruker

Som de fleste tjenester bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi som følger: Informasjonskapsler er små datafiler som lagres på nettleseren eller enheten din. De kan betjenes av enheten som drifter nettstedet du besøker (disse kalles «førsteparts informasjonskapsler») eller av andre selskaper (som kalles «tredjeparts informasjonskapsler»). For eksempel så samarbeider vi med tredjepartsleverandører av analyser som angir informasjonskapsler når du besøker nettstedene våre. Dette hjelper oss forstå hvordan du og andre bruker nettstedene våre slik at vi kan forbedre dem. Piksler er små bilder på en nettside eller i en e-post. Piksler innhenter informasjon om nettleseren eller enheten din, og kan angi informasjonskapsler. Lokal lagring tillater at data om nettleser eller enhet kan lagres lokalt på nettleseren eller enheten, og inkluderer lokal HTML5-lagring og nettlesers hurtigbuffer. SDK-er er kodeblokker fra våre partnere som kan være installert i våre mobilapplikasjoner. SDK gjør det lettere for oss å forstå hvordan du bruker våre mobilapplikasjoner og innhenter spesifikk informasjon om enheten og nettverket du bruker til å få tilgang til våre applikasjoner, slik som annonseringsidentifikatorer tilknyttet enheten din og informasjon om hvordan du bruker applikasjonene våre.

Slik bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi

Vi og våre leverandører av annonserings- og analysetjenester bruker informasjonskapsler, som beskrevet ovenfor, til å kjenne igjen deg når du besøker våre tjenester og til å innhente informasjon som antall besøk, hvilke funksjoner eller sider som er populære og måling av en reklamekampanjes effektivitet samt annen informasjon om dine surfeaktiviteter. Dette gjør det mulig for oss å sørge for at tjenestene våre fungerer som de skal, å forbedre tjenestene samt tilby og måle annonseringer. Formålene som vi og våre partnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi på faller generelt sett inn under følgende tre kategorier:

  1. Funksjonelle informasjonskapsler: Eksempler på disse informasjonskapslene er de som sørger for at tjenestene våre fungerer som de skal, for å huske dine innstillinger og preferanser, for eksempel språkpreferanser, for å identifisere og forebygge sikkerhetsrisikoer eller for å hjelpe oss med å forstå og forbedre tjenestene våre.
  2. Ytelsesinformasjonskapsler: Eksempler på disse informasjonskapslene er de som innhenter informasjon om hvordan du bruker våre tjenester og som tilpasser innhold for deg.
  3. Annonseringsinformasjonskapsler og sosiale informasjonskapsler: Eksempler på disse informasjonskapslene er de som gjør annonseringen mer relevant og betydningsfull for de som besøker våre tjenester, eller som deler med andre på sosiale medier, for eksempel Facebook eller Twitter.
For en fullstendig liste over informasjonskapslene som brukes på våre tjenester og kategoriene de faller inn under, klikk på denne lenken Cookie Consent Tool.

 

Dine valg

Du har følgende valg når det gjelder å kontrollere eller begrense hvordan vi og våre partnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi til annonserings- og analyseformål:

  • Selv om de fleste nettlesere og enheter aksepterer informasjonskapsler som standard, kan du vanligvis endre innstillingene til å fjerne og avvise informasjonskapsler. Dersom du deaktiverer informasjonskapsler må du imidlertid være klar over at noen av funksjonene på nettstedet vårt ikke vil fungere som de skal.
  • For å forhindre at informasjonen din blir brukt av Google Analytics, kan du installere Googles programtillegg for avmelding av nettleser. Du kan også endre dine Google Ads-innstillinger for å kontrollere hvilke data Google bruker for å vise deg annonser.
  • For informasjon om hvordan våre annonseringspartnere tillater deg å takke nei til å motta annonser basert på din surfehistorikk, gå til European Interactive Digital Advertising Alliance og verktøyet for samtykke til informasjonskapsler.
  • Bruk innstillinger på din mobile enhet for å kontrollere hvordan data om din bruk av applikasjonene brukes til å vise annonser som er tilpasset dine interesser. På din iOS-enhet kan du for eksempel aktivere innstillingen «Begrens annonsesporing», og på Android-enheter kan du aktivere innstillingen «Avvis annonsetilpasning» eller «Avvis interessebaserte annonser».

 

Kontakt oss

Kontakt oss når som helst dersom du har spørsmål angående vår bruk av informasjonskapsler og lignende teknologi på:
VIMN Nordic AB
Datavernansvarlig
DataPrivacyRights@viacom.com
Kungsbro Strand 31, 112 26 Stockholm, Sweden