Retningslinjer for personvern for VIMN Nordic AB

 

Sist oppdatert: 2018-05-31

 

Hos VIMN Nordic AB har vi fokus på ditt personvern, og vi anser det som vår plikt å beskytte informasjonen du gir oss. Vi opprettet disse retningslinjene for personvern for å fortelle deg hva slags informasjon VIMN Nordic AB innhenter om deg, hvordan vi bruker, oppbevarer og deler den samt dine rettigheter og valg knyttet til denne informasjonen. Disse retningslinjene for personvern gjelder for all informasjon vi innhenter om deg, enten du besøker våre nettsteder, bruker en mobilapp eller andre produkter eller tjenester eller samhandler med oss på andre måter, for eksempel ved å delta på et arrangement eller kontakte kundeservice. Disse retningslinjene viser til disse kontaktpunktene som «tjenestene». Selv om deler av informasjonen vi beskriver her er teknisk, er det vårt mål å gjøre disse retningslinjene tydelige, så kontakt oss nederst på siden hvis du har spørsmål.

 

Vi endrer disse retningslinjene for personvern nå og da. Når vi foretar endringer vil vi endre datoen øverst på retningslinjene, og i noen tilfeller vil vi varsle deg via tjenestene, eksempelvis via nettstedet vårt, e-post eller annen kommunikasjon.

 

Personlig informasjon vi samler inn

 

I dette avsnittet forklarer vi hva slags personlig informasjon vi innhenter om deg og hvordan vi innhenter den. 

 

Informasjon du oppgir

 

Du kan bruke de fleste av tjenestene våre uten å aktivt sende inn informasjon om deg selv, men du kan velge å gi oss personlig informasjon via tjenestene. Mer spesifikt:

 

 

 

Informasjon som innhentes automatisk

Når du bruker våre tjenester på nettet, for eksempel ved å besøke nettstedene våre eller bruke mobilapper, innhenter vi automatisk informasjon om din bruk av tjenestene, slik som tidspunkt for besøk og sidene eller innholdet du så på. I tillegg så mottar vi og innhenter teknisk informasjon om enheten og programvaren din, herunder enhetstype, operativsystem og -versjon, informasjon om mobilt nettverk, IP-adresse (et unikt nummer som brukes til å identifisere en enhet på Internett), annonseringsidentifikator for mobilenhet (en identifikator som kan tilbakestilles og som tilordnes din mobile enhet av leverandøren av operativsystemet ditt, slik som Apple eller Google) eller andre enhetsidentifikatorer, siden du besøkte før vårt nettsted samt krasjdata.

 

Informasjonskapsler

 

Vi og våre leverandører av annonserings- og analysetjenester bruker informasjonskapsler, som er små tekstfiler som bidrar til å lagre brukerpreferanser og aktivitet, og lignende teknologi som web beacons, piksler og annonsetagger for å gjenkjenne deg når du besøker tjenestene våre og til å innhente informasjon som antall besøk, hvilke funksjoner eller sider som er populære og måling av en reklamekampanjes effektivitet samt annen informasjon om dine surfeaktiviteter. Dette gjør det mulig for oss å sørge for at tjenestene våre fungerer som de skal, å forbedre tjenestene samt tilby og måle annonseringer. For mer informasjon om informasjonskapsler og valg du har relatert til bruk av dem via våre tjenester, gå til våre retningslinjer for informasjonskapsler.

 

Informasjon fra tredjeparter

 

Vi kan tilby deg muligheten til å logge på tjenestene med brukerinformasjonen din fra andre steder eller tjenester, slik som Facebook og Google. Hvis du velger å logge deg på eller registrere deg på denne måten, vil tredjepartstjenesten gi oss tilgang til informasjon om deg, slik som navn, grunnleggende profilinformasjon og venneliste, i samsvar med dine innstillinger for personvern for tjenesten.

 

Sosial deling

 

Tjenestene kan gi deg muligheten til å dele med andre på sosiale medier, for eksempel på Facebook eller TwitterNår du deler på denne måten, vil personvernpraksisen til de sosiale mediene kontrollere hvem som har tilgang til informasjonen din og hvordan den behandles av de sosiale mediene. Se retningslinjene for personvern for de sosiale mediene hvor du deler informasjon på denne måten for å finne ut mer om deres datapraksis.

 

Merk at informasjon som ikke kan knyttes tilbake til deg (slik som samlede data) regnes ikke for å være personlig informasjon under disse retningslinjene.

 

Bruk av informasjon

 

Vi bruker den personlige informasjonen til følgende formål:

 

Dataoppbevaring

Vi oppbevarer den personlige informasjonen vi innhenter så lenge det er nødvendig for formålene vi innhentet den for. Hvis du for eksempel oppretter en konto hos oss, vil vi generelt sett bevare kontoinformasjonen din så lenge det er nødvendig for å kunne betjene kontoen din. Vi kan også oppbevare personlig informasjon som det er påkrevd av loven.

 

Deling av din personlige informasjon

 

Vi deler ikke din personlige informasjon med ikke-relaterte tredjeparter med mindre vi har ditt samtykke til det, med unntak av det følgende:

 

Dataoverføring

Vi og våre tjenesteleverandører overfører din personlige informasjon til, eller lagrer den for å få tilgang til den i, andre land hvor lovene kanskje ikke gir beskyttelse av din personlige informasjon i samme grad som beskyttelsen som gis av lovene i EU. Når vi gjør dette, innfører vi tiltak for å sørge for at din personlige informasjon mottar et rimelig nivå av beskyttelse via kontraktskrav som pålegges mottakeren av informasjonen (du kan få en kopi av disse paragrafene ved å kontakte oss eller, når vi overfører data til USA, via EU/USA eller Sveits/USAs rammeverk for personvern («personvern») som omhandler innhenting, bruk og oppbevaring av personlig informasjon som overføres fra EØS-området eller Sveits til USA. Viacom-familien av selskaper i USA (herunder Viacom, Inc. og Viacom International Inc.) følger personvernprinsippene, som beskrevet i Viacoms personvernerklæring, som du finnerpå https://www.privacyshield.gov/

For spørsmål eller klager angående vårt samsvar med enten EU/USA eller Sveits/USAs rammeverk for personvern, kontakt oss på privacyshield@viacom.com. Hvis vi ikke løser klagen din, kan du sende klagen din gratis til JAMS, Viacoms dedikerte uavhengige leverandør av disputtløsninger basert i USA. For informasjon om JAMS-prosessen for disputtløsning eller for å sende inn en klage, klikk her for å gå til JAMS’ nettsted. Under enkelte forhold spesifisert av prinsippene i personvernerklæringen kan du også kanskje be om bindende mekling for å løse klagen din. Viacom er underlagt etterforsknings- og håndhevingsmakten til U.S. Federal Trade Commission. Hvis Viacom deler personlig informasjon innhentet i EØS med en tredjeparts tjenesteleverandør i USA som behandler informasjonen på Viacoms vegne, vil Viacom være ansvarlig for tredjepartens behandling av personlig informasjon som bryter personvernerklæringen, med mindre Viacom kan bevise at denne ikke er ansvarlig for den ikke-autoriserte behandlingen.

Det juridiske grunnlaget for behandling

Vi vil kun innhente, lagre eller på andre måter behandle din personlige informasjon i følgende situasjoner:

 

Dine rettigheter og valg

Du har rett til å få tilgang til den personlige informasjonen vi oppbevarer om deg og til å be oss om å korrigere, slette eller, i enkelte situasjoner, overføre den til en annen leverandør. Du kan også ha rett til å trekke tilbake ditt samtykke til behandling, klage på eller be om at vi begrenser enkelte typer behandling av din personlige informasjon som beskrevet nedenfor.

Tilgangs- og slettingsforespørsler

Du kan også oppdatere, korrigere eller slette informasjon vi har om deg eller avslutte kontoen din ved å kontakte oss på DataPrivacyRights@viacom.com med emnelinjen «personvernrettigheter». Når det er nødvendig for å identifisere deg vil vi be om at du oppgir bevis på identiteten din eller kreve mer informasjon fra deg som er nødvendig for å håndtere forespørselen din.

E-poster, tekstmeldinger og WhatsApp-meldinger

Du kan takke nei til å motta kampanje-e-poster, tekstmeldinger eller WhatsApp-meldinger ved å følge instruksene i disse meldingene. Dersom du takker nei til å motta kampanje-e-poster fra oss, kan vi fortsatt sende deg ikke-kampanjerelaterte e-poster.

Pushvarslinger på mobil

Når du samtykker til det kan vi sende kampanjerelaterte eller ikke-kampanjerelaterte pushvarsler eller varsler til din mobile enhet. Du kan deaktivere disse meldingene når som helst ved å endre innstilingene for varsler på din mobile enhet.

Informasjonskapsler og lignende teknologi

For mer informasjon om valg du har relatert til vår bruk av informasjonskapsler, inkludert hvordan du blokkerer informasjonskapsler eller trekker tilbake samtykket til enkelte typer informasjonskapsler og lignende teknologi, gå til våre retningslinjer for informasjonskapsler

Spørsmål eller klager

Hvis du har et spørsmål om våre retningslinjer for personvern, datapraksis eller valgene som er tilgjengelige for deg, kontakt oss ved hjelp av informasjonen nedenfor. Hvis vi ikke kan svare på bekymringen din og du er borger i EØS, har du rett til å sende inn en klage hos dataverntilsynet der du bor, jobber eller der problemet fant sted. For kontaktinformasjon for ditt lokale dataverntilsyn, se http://ec.europa.eu/justice/data-protection/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm

Kontakt oss

Vi svarer gjerne på dine spørsmål om våre retningslinjer for personvern og vår datapraksis. Du kan også kontakte oss for å utøve dine rettigheter som diskutert i disse retningslinjene for personvern.

VIMN Nordic AB

Datavernansvarlig

DataPrivacyRights@viacom.com

Kungsbro Strand 31, 112 26 Stockholm, Sweden